Reiseblogg fra Travellerspoint

Oppsummering fra Nordjenten i Costa Rica!

sunny

Det var en ganske så spent Malin som dro ut i den store verden 12/10-2009. Destinasjonen var som de fleste vet Costa Rica, med et par korte utflukter til nabolandene Panama og Nicaragua. Jeg kunne litt spansk men det var absolutt ikke mye. Jeg var ikke sikker på tilstandene i Costa Rica og hvordan folk lever der, men det var vel det som gjorde dette spennende. Først vil jeg lage en must liste til dere som skal til Costa Rica om hva dere bør få med dere:

1. Volcan El Arenal : jeg brukte lavatour, og få med deg hot springs. Det er balsam for sjelen skal jeg hilse og si☺

2. Monte Verde: ta deg en tur i nasjonalparken og test Canopy tour. Jeg dro gjennom Selvatura, og det var et skikkelig adrenalin kick.

3. Montezuma: fint og sentralt men du må få med deg waterfalls her. Du kan hoppe fra forskjellige klipper også om du føler for det.

4. Cahuita: ligg i en hengekøye, ta deg et bad, eller rett og slett kos deg med en refresco.

5. Playa Conchal: flott strand litt utenom det vanlige.

6. Manual Antonio: nasjonalpark, flott strand og mange turister.

7. Tamarindo: spesielt bra for ladiesnight..free drinks og mye fest

8. Puerto Viejo: mer liv enn Cahuita og Rocking J´s er et sykt kult hostel.

9. Isla Tortuga: om du vil ha med deg litt øyliv også. Det var her jeg så min flotteste stjernehimmel.

10. Puntarenas: må jo nesten anbefale min hjemby også da.. Ikke fineste stranden men du kan ta deg en matbit på en av kioskene, og kanskje du får sett et av de store krusskipene om kvelden når lysene skinner så fint i mørket. Er du her i februar kan du glede deg for da er det karneval med 2 ukers fest. Verdt å få med seg.

Det er selvfølgelig mange flere plasser å se i Costa Rica, men dette er altså min liste. Et godt råd er å kjøpe seg lonely planet boken for landet. Det hjalp mye å ha en liste med budsjettpriser ettersom at det blir en god del reising.

Så, hva har jeg lært:

Når man kommer som en ”utlending” til et nytt land vil man alltid bli sett på som den som er utenifra. I Costa Rica ble jeg derfor ”jenten som har mye penger”. De tenker ikke på at jeg fortsatt er ung og ikke akkurat tjener noe når jeg jobber som frivillig, men det måtte jeg heller bare venne meg til. Det er alltid noen som vil prøve å utnytte deg for de godene du har, og svaret er ja: jeg ble utnyttet på pengefronten, men jeg klarte heldigvis å oppdage det. Det er deilig å ha flere frivillige å snakke med om opplevelsene mine for de sitter jo i samme båt som meg, så da er det ikke bare jeg som opplever kulturforskjellene.

Men nå skal jeg ikke bare snakke om mine negative opplevelser, for jeg har hatt mange gode også. Jeg har sett en stor livsglede i folket her og levd i et varmt land hvor kjærligheten er stor. Jeg ser store familier samle seg og kose seg sammen. Jeg fikk selv deltatt på noen av disse samlingene, og en av dem var da jeg dro til elven Paloverde med Jorge og familien til en kompis av han. Jeg blir skikkelig inspirert av å se slik livsglede, og det gir meg ønsker om å forsterke den gleden hjemme i Norge.

Jeg har også fått prøvd meg et par dager som hjelpelærer på en skole, og jeg synes det er kjempe gøy å kunne hjelpe de små barna med å utvikle seg. Jeg har selv lært meg spansk på 5 måneder, og det er jo ikke verst bare det. Nå har jeg enda et fremmedspråk på lommen som jeg kommer til å få stor bruk for senere.

Det jeg er mest redd for er at Costa Rica bare skal bli et fjernt minne som forsvinner mens tiden går. Jeg sitter nå på flyplassen i Amsterdam og kjenner virkelig på kroppen at jeg er tilbake i Europa. Solen skinner utenfor og luften er kjøligere. Jeg ser business folk klare for avreise med pc og kaffekopper i hånden. Denne turen har virkelig vekket reiselysten for fult i meg, og jeg er sikker på at jeg kommer til å reise mye i livet mitt. Nå vender jeg altså tilbake til Norge med en ny utfordring forran meg: hva vil jeg studere til høsten, og hva vil jeg jobbe med? Det vil vi se når den tid kommer, men jeg har lært at noe av det viktigste her i verden er å leve livet sitt mens man har det og sette pris på hver dag som er ny. Bergen, nå kommer jeg hjem!
Theresa og meg

Theresa og meg


Nessa og meg i paradis

Nessa og meg i paradis


Festklare jenter

Festklare jenter


Karneval 2010

Karneval 2010

Skrevet av malin1990 17:10 Arkivert i Costa Rica

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Logg inn