Reiseblogg fra Travellerspoint

Montezuma

30 °C

Hei!

Nå har det gått en stund siden sist og mye har skjedd. Helgen i San José med Thanksgiving var kjempe koselig. Ada er en utrolig god venninne og Martin og jeg levde godt i huset hennes. Jeg fikk blant annet oppleve min første varme dusj i Costa Rica og det var herlig. Hun hadde strevet på kjøkkenet hele dagen, og det resulterte i kalkun og gresskar pai. Senere på kvelden gikk vi ut i hagen hennes hvor hun hadde en flott utebar. Der prøvde vi rom, øl og litt forskjellige drikker sammen med sønnen til Ada og alle kompisene hans. Musikken surret i bakgrunnen og livet var supert.

Dagen etterpå var det på tide med en utflukt. Ada og jeg tok turen i Jeepen hennes for å få massasje hos en fyr hun hadde fått anbefalt. Vi gikk inn døren i det lille huset og så en liten mann med grått hår og gamle hender. Det tok ikke lang tid før vi la på sprang ut døren og endte opp med å kjøpe en kokosnøtt for å kjøle oss ned. En god latter fikk vi oss, og trangen etter en massasje forsvant ganske så brått. Siden dro vi til Cartago for å utforske byen litt mens vi danset, lyttet til musikk og knipset bilder på skikkelig turistisk vis. Jeg tror jeg kommer til å besøke Ada en gang til før jeg forlater Costa Rica, for hos henne vet jeg at man alltid får seg en god latter og gode stunder.

San Jose

San Jose

I de senere uker har det komt to nye volunteerer på prosjektet, så nå er vi 4 folk fra Norge her. Ine og Marte er de 2 nye, og sammen utgjør vi en flott gjeng som finner på mye gøy. I helgen dro vi til Montezuma for å gjøre oss kjent der. Vi måtte ta fergen fra Puntarenas og fortsette på en buss som sjanglet seg bortover de humpete vegene i skauen. Det er ikke bare bare å forflytte seg rundt i Costa Rica, men det er jo også en del av opplevelsen.
Montezuma er et veldig rolig og stille område med et lite og sentralt sentrum. Vi booket oss inn på noen kabiner som lå rett på stranden med flott havutsikt. Fra trærne hang det hengekøyer hvor man kunne ligge å høre havet bruse mens man drakk en forfriskende juice eller annet. Jeg vil absolutt anbefale Montezuma for folk som vil vekk fra mas og slappe helt av. Flott strand på kysten, og om man ikke er fornøyd kan man oppsøke de andre strendene som ligger langs kysten. Vi møtte 2 norske jenter fra sogn og fjordane på fergen til hostellet og vi holdt oss litt sammen om kveldene og ellers når vi var i nærheten. Kjempe greit å bli kjent med nye folk på vegen.

Lørdagen stod vi opp etter gårsdagens festing med sult i magen. Vi fant en flott restaurant i strandenden og spiste en herlig frokost. Etterpå fant vi ut at vi måtte utforske litt. Vi bega oss oppover noen svære bakker i håp om å finne fossefallene som er en kjent turistattraksjon. Solen steiket og jeg er sikker på at vi kunne ha stekt egg på bakken. Når vi hadde gått langt om lenge måtte vi til slutt spørre om vegen, og fant da ut at vi hadde gått for langt. Der måtte vi snu i fortvilelse uten vann og mat for å leite lenger nede. Langt om lenge fant vi sporet som ledet oss inn i skogen på små stier og mye kratt. Vi fikk en skikkelig utfordring hvor vi måtte krysse elver og klatre i bratte fjell og bakker. Til slutt fant vi vannhullet med det friske vannet og tok oss et velfortjent bad. Det var flere fossefall oppover og vi endte opp med å klatre helt til topps for å finne det fineste. Vi møtte mange utfordringer på vår veg og det ble en del knall og fall men det var virkelig opplevelsen verdt.

Montezuma waterfalls

Montezuma waterfalls

Montezuma2

Montezuma2

Nå er vi virkelig begynt å nærme oss jul, og på førstkommende fredag er vi invitert på julefest med kollegaene i marineparken. Det kommer til å bli kjempe bra, for det er så mange greie mennesker her. I tillegg blir det fotballkamp i Puntarenas i kveld, og det kommer til å bli show. Folk tar helt av på disse fotballkampene, og man får virkelig se engasjement her. Heia Puntarenas sier bare jeg, så snakkes vi en annen dag

Skrevet av malin1990 13:45 Arkivert i Costa Rica

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Hei Malin. Har du det kjempegøy? Det ser slik ut :o) No har vi pynta til jul, bare juletreet mangler. Det tar vi i morgen. Håper du får en fin jul :P Juleklem fra Ida-Katrin og Kirsti.

fra Aksnes

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Logg inn