Reiseblogg fra Travellerspoint

Jul og nyttår

sunny 30 °C

Nok en stund har gått siden siste blogginnlegg og mye har skjedd. Et par dager før jul var jeg på julehandel med familien min. Det tok sine timer kan man si, for vi skulle frem og tilbake for å finne de forskjellige matvarene vi trengte. Vi fikk virkelig fylt kjøleskapet med god mat denne dagen. Det begynte å bli mer julemusikk i gatene enn før, og alle stresset rundt for å ordne de siste julegavene. Er det noe jeg hater så er det lange køer, og jeg holder på å krepere hver gang noen nevner Palí(den lokale matbutikken). De som jobber der bruker ca. 100 år på en kunde eller noe i den duren.

På julaften var jeg på stranden i Cinco Estrellas sammen med Marte, Ine, Andy og Martin. Det var ufattelig varmt denne dagen, og man kunne se langt etter den hvite snøen. Etter et par timer der var det på tide å komme seg hjem til julemiddagen som bestod av kylling med salat, ris og annet tilbehør. Familien hadde invitert over et vennepar så da ble vi litt flere til middag. I julen er det også veldig vanlig å spise Tamales. Det er et slags maisbrød som inneholder ris, litt grønnsaker og enten kylling eller kjøtt. Siden er maten pakket inn i et palmeblad, så det ser rimelig spesielt ut for en nordmann å begi seg ut på denne matvegen. Jeg innrømmer at det ikke er min favoritt, så det ble ikke så veldig mye Tamales på meg denne julen.
Tamales

Tamales


Julegaver

Julegaver

Etter julemiddagen forvekslet vi julegaver, og vi gav en ny hustelefon til Shirley og Rosita, noe de virkelig trengte. Etter dette var over ble stemningen rolig i huset, og folk gikk for å legge seg. Jeg synes det er litt vel tidlig å legge seg klokken 20.00 på en julaften, så Martin og jeg fant ut at vi måtte finne på noe annet å bedrive tiden med. Vi ble invitert med til noen i familien til Ine, hvor det var full guffe med musikk, karaoke og grilling. Det ble en veldig vellykket tur, og vi var ikke hjemme igjen før langt over midnatt.
Julen2009

Julen2009

Det jeg liker best med julen er at familier samler seg og har en koselig stund som bringer gode minner i ettertid. Derfor ble jeg veldig glad når vi fikk besøk første juledag av en god del folk fra familien til Shirley og Rosita. Det ble lunsj i huset før noen av oss tok turen til stranden hvor vi slappet av og nøt livet. Om ettermiddagen ble jeg invitert hjem for å hilse på familien til Jorge, en utrolig god Tico venn av meg. Der ble jeg godt mottatt og kvelden gikk med i latter, gleder og grilling. Jeg endte med å overnatte der, og returnerte 2. Juledag på ettermiddagen.

Nyttårsaften feiret jeg i Panama city på hostellet som heter Luna´s castle i Casco Viejo. Der var det mange backpackere på tur, og jeg ble plassert på rom med 7 andre reisende. Jeg møtte mange hyggelige mennesker der, og gjennom oppholdet mitt fikk jeg gjort dette: sett panama kanalen, vandret i den folkefulle gaten i Casco viejo, vært på kjøpesenter, sett filmen avatar på kino og feiret nyåret med mange festfulle folk. Etter fem dager i Panama returnerte jeg med flyet til Costa Rica, og jeg må si det var deilig å komme hjem igjen. Jeg hadde slitt med feber og sykdom under hele oppholdet mitt, så jeg var ganske utslitt når jeg kom hjem. Panama er mye varmere enn Costa Rica, men det er en veldig flott by med høye, praktfulle bygninger. Bocas del toro er også en plass i Panama hvor mange reiser til. Jeg kommer kanskje til å dra dit også hvis jeg får tid, for jeg har hørt at det skal være et flott ferieparadis med strender og palmer.
Panama city

Panama city


Panama kanalen

Panama kanalen


Panama kanalen2

Panama kanalen2

Skrevet av malin1990 16:30 Arkivert i Costa Rica

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Logg inn