Reiseblogg fra Travellerspoint

Vulkan el Arenal, Bocas del Toro og Puerto Viejo!

mange flotte opplevelser:)

Nå er jeg nok en gang tilbake i Puntarenas, min hjemby. Jeg dro av gårde med Marte, Ine og Matias, kjæresten til Ine, på ferie i Costa Rica og Panama. Når man drar på disse reisene blir det veldig mye bussing, så man må belage seg på mange humpete bakker og en del stopp i køer. Avreisedagen startet brått med at telefonen ringte 05.50 om morgenen, jeg hadde altså da forsovet meg. Vennene mine var på veg inn i taxien og bussen vi hadde planer om å ta skulle gå 06.30. Jeg hoppet ut av sengen og rev med meg det som så noen lunde smart ut av innhold i skapet, og slengte det i sekken. Ti minutter senere stod jeg utenfor huset helt forfjamset og tørket søvn av øynene. Så må vi komme til poenget da: Bussen nådde vi med god margin og der var vi i gang med vårt lille eventyr.

Vi byttet buss i San Ramon og der ble det et lite frokost stopp med den vanlige pintoen som jeg har blitt så glad i. Pinto= ris og bønner mikset sammen med egg eller noe lignende ved siden av. Et flott måltid som metter en sulten mage. Vi kom etter hvert frem til la Fortuna, byen som ligger rett ved vulkanen og fant hostelet hvor vi skulle bo. Vi var veldig heldig med været denne dagen, for skyene dekket bare toppen av vulkanen, og synet var praktfullt. Det er første gang jeg har sett en vulkan, og dette er også en av verdens mest aktive vulkaner. Vi booket oss en guidet tur inn i nasjonalparken rundt vulkanen for å komme litt nærmere og få med oss litt historie om vulkanen i tillegg. Vi gikk til fots ned til noen fossefall hvor vi hadde badestopp. Når solnedgangen nærmet seg gikk vi til et utsiktsted hvor vi tydelig fikk se at røde lavasteiner rant nedover siden av vulkanen. Man tenker gjerne at dette er en super avslutning på en tur, men turen slutter ikke her. Vi skulle nemlig avslutte den flotte dagen i hot springs(varmt naturlig kildevann fra vulkanen). Dette er en av de flotteste opplevelsene jeg har hatt så langt på min reise, og jeg anbefaler alle som skal til Costa Rica om å besøke vulkanen.

El Arenal

El Arenal


Arenal

Arenal

Dagen derpå var Marte og jeg igjen i Fortuna, mens Ine og Matias var på vei til San José. Vi hadde en av de beste frokostene på en koselig kafé før vi fortsatt dagen med å unne oss et spa besøk. Der fikk vi alt fra massasje med varmesteiner til ansiktsmaske med lavaleire. Ingenting er som å gå ut etterpå og føle seg frisk og en smule mørbanket, så denne dagen hadde virkelig startet bra. Vi sjekket ut av hostelet og tok bussen til San José for å ta igjen de andre. Nå var vi alle klare for å komme oss over grensen til Bocas del Toro, Panama, men først sov vi på et hostel i San José for å spare litt energi.

Så lurer du på hva som skjedde neste morgen? Det begynner på B og slutter på USS. Det ble vel rundt 8 nye timer på bussen ja, og ikke nok med det, så ble vi stoppet på grensen. Krisepasset til Matias hadde ingen stempel, så vakten hadde veldig vanskelig for å slippe han gjennom. Det endte med at han måtte betale seg gjennom, for her nede tar de gjerne en del risker for å få litt mer penger i lommeboken. Jeg skal si det føltes bra å gå over trebroen og befinne seg i Panama på ny. Vi tok taxibåt for å komme oss til Bocas del Toro, for det er nemlig en øygruppe vi skulle oppholde oss på. I Bocas regnet det litt mer enn jeg er vant til, og været er i det store og det hele litt mer ustabilt. Det må også nevnes at Bocas er på den karribiske kysten, og er et flott feriested.
Bocas del Toro

Bocas del Toro

De dagene vi befant oss i Bocas var vi blant annet på en båttur hvor det ble snorkling ved forskjellige korallrev og avslapping på en strand i området. Den fineste stranden fant vi ikke før den siste dagen vår, og den het: Bocas del Dragon. Det er en av de flotteste strendene jeg noen gang har sett: med palmer, hengekøyer, steikende sol og krystall klart hav. Det ble en god del Restaurant besøk og flotte kvelder med gode mojitos og bra uteliv. Den siste kvelden gikk plutselig strømmen i hele byen og hele hotellet vårt ble mørkelagt. Vi gikk på butikken og kjøpte lys, og ble sittende på altanen med god vin, telys og ildfluer svevende i det nærmeste treet.
Bocas del dragon

Bocas del dragon


Ine og Matias i paradis

Ine og Matias i paradis


Restaurant i Bocas

Restaurant i Bocas

Onsdag krysset vi grensen og dro til siste stoppested: Hostel Rocking J´s i Puerto Viejo, karribiske kysten. Dette er det flotteste hostelet jeg har sett med flotte gulvfliser som inneholdt personlige meldinger, og mange folk fra alle slags steder. De to siste nettene leide jeg hengekøye for natten, og da fikk jeg den virkelige karribiske følelsen. Vi brukte også kjøkkenet til å lage mat et par ganger, og det var egentlig ganske deilig å kunne lage middag igjen for engang skyld. Jeg er så vant til at her blir maten servert hver eneste dag og det er så vidt jeg får lov til å vaske tallerken min etter bruk, fordi de helst vil at jeg ikke skal gjøre noe husarbeid. I Puerto Viejo ble det i det store og det hele soldager hvor vi oppholdt oss på stranden for å jobbe med brunfargen. Jeg kjenner fortsatt at det svir litt på ryggen etter at vi prøvde sololje med maks bruningseffekt. Solbrent ble vi, det er sikkert og vist!
Rocking J`s hostel

Rocking J`s hostel

Skrevet av malin1990 08:59 Arkivert i Costa Rica

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Logg inn