Reiseblogg fra Travellerspoint

Karneval 2010 og nytt prosjekt

35 °C

Hvert år sånn ca. i midten av februar er det karneval i Puntarenas. Det kan lettere beskrives som 2 uker med mye fest og veldig folksomt i gatene. Det har vært snakk om dette karnevalet i mange måneder, så det var virkelig på tide at det kom på plass nå. Her snakkes det om store begivenheter lange tider i forvegen, og nå blir vel det neste store temaet ”semana santa”, som er det samme som påske i norske ord. Uansett så har det vært et forrykende flott karneval og mange gode opplevelser.
Theresa og meg

Theresa og meg


Det hele startet en torsdag med en vanlig kveld på byen. Vi gikk bortover strandpromenaden og så alle de store byggverkene som var i gang. Man bygger store diskoteker og barer langs stranden slik at alle skal ha litt av hvert å velge i. I tillegg har de et lite tivoli hvert år med ting som radiobiler og en del småkaruseller for barn. Det var først i helgen vi fikk se de ferdig stilte byggene, og karnevalet var i gang.
Festing med marineparken

Festing med marineparken


Gjennom disse to helgene har det blitt feting med forskjellige grupper mennesker. Vi hadde en kveld hvor vi samlet folket fra gamle jobben i Marineparken, og da vet jeg at det alltid blir show. Salsa, raggaeton og alle slags latinaktige dansestiler klinger i luften og livet er topp. Den siste lørdagen var det konsert klokken 12.00 og da var hele havnen full av folk. Folk danset, sang, og drakk den gode imperial ølen. Nessa, Theresa og jeg stod på stranden og hadde en kjempeutsikt og ikke minst, dansefoten på plass. Når vi gikk hjemover for å friske oss opp litt for kvelden møtte vi noen kjempekule naboer som inviterte oss på noen øl og ceviche. Vi danset i gaten og spiste de merkelige blekkspruttentaklene som vi skylte ned med god imperial. Dagen og natten ble lang, og vi kom hjem blide og fornøyde ganske tidlig på morgenkvisten neste dag.
Choripan..god festmat!

Choripan..god festmat!


Nå har altså karnevalet forflyttet seg til Liberia og vi er tilbake til normale tilstander i Puntarenas. Jeg har startet mitt nye prosjekt som er jobb på skolen: Flora Guevara. Her hjelper jeg læreren i engelskklasser, og foreløpig har vi lekt hangman med engelske ord, og lært å presentere seg selv. Arbeidstiden ligger på rundt 07.00 til 10.00 noe som ikke er så særlig mye. Barna er utrolig søte men ufattelig bråkete. Du har sikkert hørt om den gammeldagse greien som sier at elevene gir et eple til læreren. Her i Costa Rica er det heller å gi en grønn mango til læreren. Det er koselig å komme på jobb første dagen og bli tilbydd en mango av en du aldri har sett før. Det er også veldig givende å jobbe med mennesker, for man lærer så mye mer om seg selv. Når det gjelder jobbtider så kan det bli ganske kjedelig å ha så mye av dagen fri, så jeg har derfor meldt meg inn på et treningssenter.
Flora Guevara

Flora Guevara


Jeg har i det siste vurdert om jeg skal bli en måned til eller om jeg skal dra hjem 8 mars. Jeg føler at jeg har jobbet ganske lite på skolen, og i dag ble det ekstra vanskelig å bestemme seg ettersom barna har begynt å bli glad i meg. Den siste engelsktimen i dag satt jeg og snakket med to av guttene på det eldste trinnet som ikke er de mest studieflinke. Jeg fant ut at jeg skulle teste dem litt, så jeg tok meg god tid til å forklare dem og spørre dem ut om forskjellige ting på engelsk. Det var skikkelig gøy å se at de ble litt mer engasjert, og at de mestret det fint. Det jeg egentlig vil frem til er at jeg på dette prosjektet føler at jeg hjelper mye mer til enn hva jeg gjorde i marineparken. Ingenting er som den gleden man får når man hjelper et barn til å utvikle seg og forstå litt mer. Jeg har en vanskelig avgjørelse forran meg.
skolen

skolen

Skrevet av malin1990 09:02 Arkivert i Costa Rica

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Logg inn