Reiseblogg fra Travellerspoint

Jul og nyttår

sunny 30 °C

Nok en stund har gått siden siste blogginnlegg og mye har skjedd. Et par dager før jul var jeg på julehandel med familien min. Det tok sine timer kan man si, for vi skulle frem og tilbake for å finne de forskjellige matvarene vi trengte. Vi fikk virkelig fylt kjøleskapet med god mat denne dagen. Det begynte å bli mer julemusikk i gatene enn før, og alle stresset rundt for å ordne de siste julegavene. Er det noe jeg hater så er det lange køer, og jeg holder på å krepere hver gang noen nevner Palí(den lokale matbutikken). De som jobber der bruker ca. 100 år på en kunde eller noe i den duren.

På julaften var jeg på stranden i Cinco Estrellas sammen med Marte, Ine, Andy og Martin. Det var ufattelig varmt denne dagen, og man kunne se langt etter den hvite snøen. Etter et par timer der var det på tide å komme seg hjem til julemiddagen som bestod av kylling med salat, ris og annet tilbehør. Familien hadde invitert over et vennepar så da ble vi litt flere til middag. I julen er det også veldig vanlig å spise Tamales. Det er et slags maisbrød som inneholder ris, litt grønnsaker og enten kylling eller kjøtt. Siden er maten pakket inn i et palmeblad, så det ser rimelig spesielt ut for en nordmann å begi seg ut på denne matvegen. Jeg innrømmer at det ikke er min favoritt, så det ble ikke så veldig mye Tamales på meg denne julen.
Tamales

Tamales


Julegaver

Julegaver

Etter julemiddagen forvekslet vi julegaver, og vi gav en ny hustelefon til Shirley og Rosita, noe de virkelig trengte. Etter dette var over ble stemningen rolig i huset, og folk gikk for å legge seg. Jeg synes det er litt vel tidlig å legge seg klokken 20.00 på en julaften, så Martin og jeg fant ut at vi måtte finne på noe annet å bedrive tiden med. Vi ble invitert med til noen i familien til Ine, hvor det var full guffe med musikk, karaoke og grilling. Det ble en veldig vellykket tur, og vi var ikke hjemme igjen før langt over midnatt.
Julen2009

Julen2009

Det jeg liker best med julen er at familier samler seg og har en koselig stund som bringer gode minner i ettertid. Derfor ble jeg veldig glad når vi fikk besøk første juledag av en god del folk fra familien til Shirley og Rosita. Det ble lunsj i huset før noen av oss tok turen til stranden hvor vi slappet av og nøt livet. Om ettermiddagen ble jeg invitert hjem for å hilse på familien til Jorge, en utrolig god Tico venn av meg. Der ble jeg godt mottatt og kvelden gikk med i latter, gleder og grilling. Jeg endte med å overnatte der, og returnerte 2. Juledag på ettermiddagen.

Nyttårsaften feiret jeg i Panama city på hostellet som heter Luna´s castle i Casco Viejo. Der var det mange backpackere på tur, og jeg ble plassert på rom med 7 andre reisende. Jeg møtte mange hyggelige mennesker der, og gjennom oppholdet mitt fikk jeg gjort dette: sett panama kanalen, vandret i den folkefulle gaten i Casco viejo, vært på kjøpesenter, sett filmen avatar på kino og feiret nyåret med mange festfulle folk. Etter fem dager i Panama returnerte jeg med flyet til Costa Rica, og jeg må si det var deilig å komme hjem igjen. Jeg hadde slitt med feber og sykdom under hele oppholdet mitt, så jeg var ganske utslitt når jeg kom hjem. Panama er mye varmere enn Costa Rica, men det er en veldig flott by med høye, praktfulle bygninger. Bocas del toro er også en plass i Panama hvor mange reiser til. Jeg kommer kanskje til å dra dit også hvis jeg får tid, for jeg har hørt at det skal være et flott ferieparadis med strender og palmer.
Panama city

Panama city


Panama kanalen

Panama kanalen


Panama kanalen2

Panama kanalen2

Skrevet av malin1990 16:30 Arkivert i Costa Rica Kommentarer (0)

Montezuma

30 °C

Hei!

Nå har det gått en stund siden sist og mye har skjedd. Helgen i San José med Thanksgiving var kjempe koselig. Ada er en utrolig god venninne og Martin og jeg levde godt i huset hennes. Jeg fikk blant annet oppleve min første varme dusj i Costa Rica og det var herlig. Hun hadde strevet på kjøkkenet hele dagen, og det resulterte i kalkun og gresskar pai. Senere på kvelden gikk vi ut i hagen hennes hvor hun hadde en flott utebar. Der prøvde vi rom, øl og litt forskjellige drikker sammen med sønnen til Ada og alle kompisene hans. Musikken surret i bakgrunnen og livet var supert.

Dagen etterpå var det på tide med en utflukt. Ada og jeg tok turen i Jeepen hennes for å få massasje hos en fyr hun hadde fått anbefalt. Vi gikk inn døren i det lille huset og så en liten mann med grått hår og gamle hender. Det tok ikke lang tid før vi la på sprang ut døren og endte opp med å kjøpe en kokosnøtt for å kjøle oss ned. En god latter fikk vi oss, og trangen etter en massasje forsvant ganske så brått. Siden dro vi til Cartago for å utforske byen litt mens vi danset, lyttet til musikk og knipset bilder på skikkelig turistisk vis. Jeg tror jeg kommer til å besøke Ada en gang til før jeg forlater Costa Rica, for hos henne vet jeg at man alltid får seg en god latter og gode stunder.

San Jose

San Jose

I de senere uker har det komt to nye volunteerer på prosjektet, så nå er vi 4 folk fra Norge her. Ine og Marte er de 2 nye, og sammen utgjør vi en flott gjeng som finner på mye gøy. I helgen dro vi til Montezuma for å gjøre oss kjent der. Vi måtte ta fergen fra Puntarenas og fortsette på en buss som sjanglet seg bortover de humpete vegene i skauen. Det er ikke bare bare å forflytte seg rundt i Costa Rica, men det er jo også en del av opplevelsen.
Montezuma er et veldig rolig og stille område med et lite og sentralt sentrum. Vi booket oss inn på noen kabiner som lå rett på stranden med flott havutsikt. Fra trærne hang det hengekøyer hvor man kunne ligge å høre havet bruse mens man drakk en forfriskende juice eller annet. Jeg vil absolutt anbefale Montezuma for folk som vil vekk fra mas og slappe helt av. Flott strand på kysten, og om man ikke er fornøyd kan man oppsøke de andre strendene som ligger langs kysten. Vi møtte 2 norske jenter fra sogn og fjordane på fergen til hostellet og vi holdt oss litt sammen om kveldene og ellers når vi var i nærheten. Kjempe greit å bli kjent med nye folk på vegen.

Lørdagen stod vi opp etter gårsdagens festing med sult i magen. Vi fant en flott restaurant i strandenden og spiste en herlig frokost. Etterpå fant vi ut at vi måtte utforske litt. Vi bega oss oppover noen svære bakker i håp om å finne fossefallene som er en kjent turistattraksjon. Solen steiket og jeg er sikker på at vi kunne ha stekt egg på bakken. Når vi hadde gått langt om lenge måtte vi til slutt spørre om vegen, og fant da ut at vi hadde gått for langt. Der måtte vi snu i fortvilelse uten vann og mat for å leite lenger nede. Langt om lenge fant vi sporet som ledet oss inn i skogen på små stier og mye kratt. Vi fikk en skikkelig utfordring hvor vi måtte krysse elver og klatre i bratte fjell og bakker. Til slutt fant vi vannhullet med det friske vannet og tok oss et velfortjent bad. Det var flere fossefall oppover og vi endte opp med å klatre helt til topps for å finne det fineste. Vi møtte mange utfordringer på vår veg og det ble en del knall og fall men det var virkelig opplevelsen verdt.

Montezuma waterfalls

Montezuma waterfalls

Montezuma2

Montezuma2

Nå er vi virkelig begynt å nærme oss jul, og på førstkommende fredag er vi invitert på julefest med kollegaene i marineparken. Det kommer til å bli kjempe bra, for det er så mange greie mennesker her. I tillegg blir det fotballkamp i Puntarenas i kveld, og det kommer til å bli show. Folk tar helt av på disse fotballkampene, og man får virkelig se engasjement her. Heia Puntarenas sier bare jeg, så snakkes vi en annen dag

Skrevet av malin1990 13:45 Arkivert i Costa Rica Kommentarer (1)

Thanksgiving i San José

I San Jose

Hei alle sammen!

Naa har jeg bestemt meg for at jeg maa bli flinkere til aa oppdatere bloggen min. Jeg stortrives i jobben paa marineparken og har naa laert mer spansk. Denne uken kom det 2 nye norske jenter til parken, saa naa er vi oppe i 4 volunteerer i parken.

Denne helgen er jeg i San José for aa besoke en venninne. Jeg motte henne tilfeldigvis da jeg var ute for aa feste i Puntarenas, og siden ble vi invitert paa Thanksgivings middag hos henne. Hun har et utrolig flott hus i et mer fredelig omraade i byen, og jeg tror helgen her kommer til aa bli super. Det blir i tillegg min forste Thanksgiving, og da staar selvfolgelig kalkun paa menyen. Det er alltid like goy aa bli kjent med nye mennesker, og denne kvelden blir vi vist nok en gjeng paa rundt 16 personer.

I morgen skal jeg kanskje ta turen til Cartago for aa mote noen andre venner vi traff samme kvelden jeg motte: Ada, som jeg befinner meg hos naa.

Haaper at alt staar bra til med dere hjemme i Norge, saa skal jeg faa lagt ut litt flere bilder over helgen.

:)

Skrevet av malin1990 18:02 Arkivert i Costa Rica Kommentarer (0)

Ny uke

25 °C

Naa har jeg faatt kjopt meg en minnepenn, og tenkte jeg skulle dele litt bilder fra min helg i Cahuita. Cahuita ligger i Limòn provinsen ved den karribiske kysten, og her var det veldig fredfult. Stranden var noe av det fineste jeg har sett, og det var straalende sol.

Cahuita

Cahuita

Cahuita2

Cahuita2

Cahuita3

Cahuita3

Cahuita4

Cahuita4

Flere oppdateringer kommer siden.

Skrevet av malin1990 15:36 Arkivert i Costa Rica Kommentarer (1)

Livet i Puntarenas

fortsettelse folger

sunny 25 °C

Hei alle reiselystne!

Jeg brukte tidligere blogg.no, men siden denne siden ikke fungerer i Costa Rica maa jeg heller starte ny blogg.

Kort oppsummering fra tidligere:
De forste 2 ukene var jeg i San Josè naermere bestemt, Guadalupe. Her tok jeg et 2 ukers spanskkurs, som virkelig har hjulpet meg i gang med et nytt spraak. Etter 2 uker med skole, gode venner, og mange fantastiske kvelder paa barer med andre volunteers, gikk turen til Puntarenas.

Her sitter jeg altsaa paa en internett kafè og prover aa oppdaterer verden om min reise i Costa Rica. Jeg skal vaere her i 5 maeneder, og har tenkt aa oppleve mange forskjellige steder i landet.

Jeg begynte i gaar paa mitt forste prosjekt som er: Marine Parken i Puntarenas. Her skal jeg jobbe i rundt 2 maneder og laere om marinelivet i Costa Rica. Forelopig har jeg vasket store fisketanker, samlet inn fiskeegg, sett larver vokse, matet fisker, og forflyttet store fisker fra en tank til en annen. En opplevelse utenom det vanlige livet i Norge. Det er mange hyggelige mennesker paa jobben, og jeg blir virkelig tatt godt i mot. I tillegg har jeg arbeidstid 8-14 mandag til torsdag, noe som passer meg ypperlig siden det da blir god tid til reising.

Familien jeg bor hos er utrolig hyggelige, og de snakker selvfolgelig bare spansk. Jeg faar virkelig praktisert spraaket, noe som er en god ting. Familien bestaar av mor paa 57 og datter paa 36 aar. I tillegg bor det en student i huset som kom paa sondag. Har ikke faatt snakket saa mye med han enda, men det skjer vel etter hvert. I tillegg kommer det en volunteer til paa torsdag. Da har jeg noen paa min alder aa henge med om ettermiddagene.

Puntarenas er en veldig fin by som ligger rett ved stranden. Det er en havneby, saa det er en del turister her, og det er mye varmere her enn i hovedstaden. Jeg er sjeleglad for at jeg har funnet en internett kafè hvor jeg kan skype med venner og faa kontakt med omverdenen.

Jeg skal komme med flere oppdateringer underveis, og bilder etterhvert. Maa bare faa skaffet meg en minnepenn forst. Jeg blir veldig glad for kommentarer, og haaper du finner denne bloggen interessant.

Skrevet av malin1990 16:59 Kommentarer (1)

(Innlegg 6 - 10 av 10) Forrige « Side 1 [2]